• Home
  • Portfolio
  • Blog
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • Home
  • Portfolio
  • Blog
  • Contact
  • Nieuwsbrief
TERUG

Vegan speculaas

19 november 2018


Deze gevulde speculaas is zo lekker! Hij zit bomvol pure ingrediënten en gezonde vetten, daarnaast is hij raw en vegan. Het recept is afgeleid van een recept dat ik leerde op de VIP Health & Nutrition koksopleiding in Haarlem. Ik deel graag deze versimpelde versie met jullie!

Een groot voordeel: het is niet moeilijk om te maken en je hebt maar 6 ingrediënten nodig (havermout, dadels, amandelen, cacaopoeder, speculaaskruiden en amandelextract).

Met dit recept maakte ik 16 rechthoekjes gevulde speculaas.

Amandelextract
Alvast een tip voordat je begint: maak dit recept niet zonder amandelextract of -aroma. Deze geconcentreerde amandelsmaak zorgt echt voor de lekkerste gevulde speculaas. Ik kocht een flesje amandelextract bij Dille & Kamille (8 euro), maar je hebt ook een goedkopere (kunstmatige) versie van Dr. Oetker bij AH (1 euro). Ik gebruik het onder andere in amandelkoekjes (cantuccini), kruidcake, bitterkoekjes en havermoutpap.

Ingrediënten
Speculaas
40 gram havermout
20 gram amandelen (of amandelmeel)
120 gram dadels zonder pit en geweekt in warm water
3 tl cacaopoeder
1 tl speculaaskruiden
zout

Vulling
120 gram amandelen (of amandelmeel)
3 dadels zonder pit en geweekt in warm water
1 tl speculaaskruiden
1/2 tl amandelextract
zout

16 extra amandelen voor bovenop

Nodig
Een blender of keukenmachine
Deegroller of glazen (wijn)fles
Bakpapier (om het deeg uit te rollen)

Bereiding
Maal de havermout en amandelen fijn in een blender of een keukenmachine. Voeg hierna de overige ingrediënten voor de speculaas toe en mix het tot een stevig deeg.

Voor de vulling begin je ook met het fijnmalen van de amandelen. Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en maal tot het aan elkaar plakt en de structuur van amandelspijs heeft.

Leg het speculaasdeeg op een vel bakpapier en druk het iets plat met je handen. Leg een tweede vel bakpapier bovenop de speculaas. Rol het speculaas uit tot 1 rechthoek en deel deze door 2 zodat je 2 gelijke vormen hebt: 1 voor de onderste laag en 1 voor de toplaag. Verdeel de vulling (het amandelspijs) met je handen op de onderste laag speculaas. Voeg de bovenste laag speculaas toe (maak gebruik het bakpapier om de laag netjes op te tillen).

Druk de lagen tegen elkaar, snijd er blokjes van en voeg een amandel toe aan ieder blokje. In de koelkast is hij zeker 5 dagen houdbaar.

Fijne Sinterklaas alvast en geniet ervan!

Gevulde Speculaas Vegan Raw-klein-stefanie spoelder Food photography-1-3

TELEFOON
+31 (0)6 54212777

MAIL
info@stefaniespoelder.nl

Volg mij ook op Instagram

HOT CHOCOLATE 🤎 Kan nog steeds toch? ❄️

Lieke van @sync_ok stelde dit brievenbuspakket samen met flavour chunks, red velvet cakes (kijk hoe mooi ze zijn! 🥰), oreo fudge, hazelnoot-praline fudge en chocolate chip cookies 🍪 Ik maakte de foto’s voor deze box bij haar zaak in #Deventer. Binnenkort ga ik terug om nog 2 boxen te fotograferen 🙌🏻. Heel benieuwd welke dit zijn...

 #vegan #hotchocolate #foodphotography #drinkphotography #sweets #box #treats #chocolade #chocolate
Pasta🤍

#pasta #italian #homemade #vegan #veganpasta #comfortfood #foodfotografie #foodphotography @purefoodconcepts
Ik maak foto’s voor @purefoodconcepts💚 En dat niet alleen... 

Als foodfotograaf ben ik 1 van de 6 professionals in het ‘Pure Food Concepts’ team. Wij helpen kookliefhebbers, om vanuit hun eigen keuken, een succesvolle maaltijdservice te starten. 👩🏼‍🍳

Naast mijzelf, worden deze ondernemers ondersteund door: een social media expert, grafisch designer, webdesigner, een businesscoach, een ervaringsdeskundige en de Pure Food Concepts Community.

Je leest er meer over in mijn nieuwste blog 🖋#linkinbio 

#voorjezelfbeginnen #maaltijdservice #startendeondernemer #catering #ondernemenvanuithuis #ondernemen
Learn from the best ✨ Daarom start ik in mei met de opleiding ‘Fabulous Vegan Chef’ 👩🏼‍🍳@viphealthnutrition 🙌🏻 Afgelopen jaar maakte ik alvast de foto’s en proefde ik alle gerechten🤍. Erg inspirerend om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van deze (deels online) opleiding. Er is keihard gewerkt door Femke en haar team, op dit moment zijn ze bezig met de video opnames 🎥. Wat wordt het mooi en waardevol! 👏🏻🙌🏻
De lekkerste pasta maak je zelf 🤎

Deze foto’s maakte ik vorige week voor @purefoodconcepts ✌🏻. Trots om onderdeel uit te maken van het team. Wil je een maaltijdservice starten vanuit huis? Dan kunnen wij je helpen! 

#puureten #catering #maaltijdservice #werkenvanuithuis #thuiswerken #ondernemen #pasta #pastalover #pastapesto #pastamaking
De appel-kaneel muffins van @takeandbake.nl 🤍

Ik vond het zo’n leuk concept dat ik deze Bakbox heb uitgedeeld aan mijn opdrachtgevers 🙏🏻. Hiermee zette ik ze wel aan het werk, maar in deze box is alles al afgewogen en voorbereid👌🏻. Ik heb leuke foto’s van goed gelukte muffins ontvangen, dus ik geloof dat ze het net zo leuk vonden als ik 😁😅.

#muffins #muffin #bakbox #takeandbake #bakken #baking #applecinnamon #cinnamon #sweet #cake