• Home
  • Portfolio
  • Blog
  • Kookboek fotografie
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • Home
  • Portfolio
  • Blog
  • Kookboek fotografie
  • Contact
  • Nieuwsbrief
TERUG

Vegan speculaas

19 november 2018


Deze gevulde speculaas is zo lekker! Hij zit bomvol pure ingrediënten en gezonde vetten, daarnaast is hij raw en vegan. Het recept is afgeleid van een recept dat ik leerde op de VIP Health & Nutrition koksopleiding in Haarlem. Ik deel graag deze versimpelde versie met jullie!

Een groot voordeel: het is niet moeilijk om te maken en je hebt maar 6 ingrediënten nodig (havermout, dadels, amandelen, cacaopoeder, speculaaskruiden en amandelextract).

Met dit recept maakte ik 16 rechthoekjes gevulde speculaas.

Amandelextract
Alvast een tip voordat je begint: maak dit recept niet zonder amandelextract of -aroma. Deze geconcentreerde amandelsmaak zorgt echt voor de lekkerste gevulde speculaas. Ik kocht een flesje amandelextract bij Dille & Kamille (8 euro), maar je hebt ook een goedkopere (kunstmatige) versie van Dr. Oetker bij AH (1 euro). Ik gebruik het onder andere in amandelkoekjes (cantuccini), kruidcake, bitterkoekjes en havermoutpap.

Ingrediënten
Speculaas
40 gram havermout
20 gram amandelen (of amandelmeel)
120 gram dadels zonder pit en geweekt in warm water
3 tl cacaopoeder
1 tl speculaaskruiden
zout

Vulling
120 gram amandelen (of amandelmeel)
3 dadels zonder pit en geweekt in warm water
1 tl speculaaskruiden
1/2 tl amandelextract
zout

16 extra amandelen voor bovenop

Nodig
Een blender of keukenmachine
Deegroller of glazen (wijn)fles
Bakpapier (om het deeg uit te rollen)

Bereiding
Maal de havermout en amandelen fijn in een blender of een keukenmachine. Voeg hierna de overige ingrediënten voor de speculaas toe en mix het tot een stevig deeg.

Voor de vulling begin je ook met het fijnmalen van de amandelen. Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en maal tot het aan elkaar plakt en de structuur van amandelspijs heeft.

Leg het speculaasdeeg op een vel bakpapier en druk het iets plat met je handen. Leg een tweede vel bakpapier bovenop de speculaas. Rol het speculaas uit tot 1 rechthoek en deel deze door 2 zodat je 2 gelijke vormen hebt: 1 voor de onderste laag en 1 voor de toplaag. Verdeel de vulling (het amandelspijs) met je handen op de onderste laag speculaas. Voeg de bovenste laag speculaas toe (maak gebruik het bakpapier om de laag netjes op te tillen).

Druk de lagen tegen elkaar, snijd er blokjes van en voeg een amandel toe aan ieder blokje. In de koelkast is hij zeker 5 dagen houdbaar.

Fijne Sinterklaas alvast en geniet ervan!

Gevulde Speculaas Vegan Raw-klein-stefanie spoelder Food photography-1-3

TELEFOON
+31 (0)6 54212777

MAIL
info@stefaniespoelder.nl

Volg mij ook op Instagram

Happy New Year! 

🏝️Dit jaar vanuit het noorden van Bali.

Precies een naar geleden op oudjaarsdag besloten we dat we deze reis gingen maken🤸‍♀️. Nu vieren we samen Oud & Nieuw op het strand tussen de locals compleet met balinese dans💃, vuurwerk en muziek ✨🙏🏻. 

#grateful #indonesia #oudennieuw #goalsetting

Deze foto maakte ik voor @annemaxcoffee
☃️ Merry X-mas ❤️

Terwijl jullie Kerstavond (in NL) nog moet beginnen, zit de onze er al weer op. We zijn aan het nagenieten van een spontaan Kerstdiner met lieve mensen hier op Gili Air 🤗🎄

#kerst #cappucino #latteart @annemaxcoffee #winter #foodfotografie #foodphotography
🌲Nog 4 dagen tot Kerst! ❄️

We zitten momenteel op Gili Air, een eiland dichtbij Lombok, Indonesie. Het is hier fijn rustig, maar schijnbaar wordt het hier tijdens de Kerst druk. 

De locals hier vieren geen kerst. Waar in Bali de meerderheid Hindoeistisch is (vieren ook geen kerst), is op dit eiland de meerderheid moslim, dus weinig kerstbomen, kerstmuziek en lampjes 🎄. Wij hebben alvast Home Alone gekeken om toch een beetje in de kerstsfeer te komen 🎄. 

@annemaxcoffee 
#christmasinparadise #giliair #gili #kerstdiner #kerst #kerstmis #foodfotografie #foodphotography
Deze ☕️ Espresso Martini vind je bij de nieuwe @bistrodekruidentuin 🙌🏻 in Geesteren 

#drinkphotography #espressomartini #cocktail #foodfotograaf #foodfotograafoverijssel #foodfotograafoostnederland #foodphotographer #restaurantphotography #drankje
Tea time ☕️ 

Love the light ☀️ 

@annemaxcoffee 
#tea #drinkphotography #drinks #cupoftea #thee #annemax #theetijd #hightea #foodfotograaf #foodfotografie
Chocolate 🤎 

#fairtrade @annemaxcoffee #chocolate #chocolade #foodfotografie #foodfotograaf #foodphotographer