Via Instagram ontving ik een bericht van ‘Van Doorn en Doorn’ Healthy food with a guilty pleasure. Mmm... dat klinkt goed, dacht ik. En het zit gewoon in Enschede! Hoe kan het dat ik dit restaurant/deze lunchroom nog niet kende?
Het eten zag er op Instagram en op hun website heel mooi uit, zo kleurrijk en gaaf opgemaakt! Ik besloot dat ik hier in ieder geval snel een keer moet lunchen. Het concept was dan ook helemaal mijn smaak, alles vers, zoveel mogelijk biologisch en lokaal, van deze tijd, met vegan opties en vooral niet te standaard. Fingers crossed dat ik dit lekkere eten binnenkort mag fotograferen!
Kennismaking
Yes :-), Tori Doorn, 25 jaar en mede-eigenaresse van deze mooie zaak wilde kennismaken. Leuk weetje: Tori werkte voorheen bij Theehuis Sprakel in het Bos (ook in Enschede), studeerde rechten en had altijd al de ambitie om voor zichzelf te beginnen. Toen Ina, de eigenaresse van Sprakel in het Bos, samen met haar naar dit mooie boerderijtje midden in Roombeek wilde kijken was ze gelijk geïnteresseerd. Zo’n kans krijg je niet vaak! Van Doorn en Doorn bestaat inmiddels net 1 jaar, vandaar dat ik het nog niet kende.
Ik was enthousiast over de gerechten en Tori was enthousiast over mijn fotografie. Na een leuke kennismaking hebben we dan ook direct een datum geprikt voor de shoot. Tori wilde uit alle categorieën van de menukaart een gerecht op de foto. Dus een salade, een eggs gerecht, een clubsandwich, een taart, een van de streetfoods (de hotdog!) en een yoghurtbowl. Daarnaast wilde ze graag een portret/actiefoto van haarzelf, Robin en Jorieke (de koks). In een korte tijd kan ik zo een mooie impressie van hun menu + team neerzetten. Deze foto’s worden gebruikt voor de nieuwe website en voor social media.
De shoot
De koks Jorieke en Robin waren druk in de keuken met alle voorbereidingen. Samen overlegden we welk servies per gerecht het leukst was voor de foto. Bij Van Doorn en Doorn maken ze altijd al gebruik van verschillende soorten borden, kommen, kopjes en schoteltjes. Zo word je als gast elke keer weer creatief verrast. Per gerecht zocht ik er een geschikte ondergrond bij. De kleurrijke gerechten hadden niet te veel poespas nodig, daarom koos ik in de meeste gevallen voor een naturel linnen kleed, een linnen servet in een natuurlijke kleur of een hardstenen blad. Voor de foto’s met beweging maakte ik gebruik van de zwarte zijde van een groot 5-in-1 reflectiescherm. Ik creëerde hiermee onder andere de diepzwarte achtergrond in de foto van de Red Velvet Cake met poedersuiker.
Na deze creatieve ochtend kon ik niet wachten om de foto’s uit te zoeken en te bewerken. Tori was gelukkig net zo blij als ik met het eindresultaat van deze shoot. De foto’s staan al te shinen op de homepage van hun nieuwe website www.vandoornendoorn.nl.
Zelf proeven?
De lunchroom is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor de menukaart en (event)aankondigingen op www.vandoornendoorn.nl of volg ze via Instagram @vandoornendoorn.
De toppers van team Van Doorn en Doorn
Tori Doorn, Robin Huisman en Jorieke Bosch