Saucissons authentique, oftewel authentieke saucijzen. Vanuit Twente importeert familiebedrijf Montagnel kwaliteitsvlees uit Italië, Frankrijk en Spanje. Ook hebben ze volop Nederlandse 'droge worst' in hun assortiment. Eigenaar Patrick Spoolder, verkoopt de worsten via hun eigen webshop, aan hun marktkraam en via speciaalzaken, zoals Zuivelhoeve.
Montagnel werkt samen met Bas Aan de Stegge aan het vermarkten van de worsten. Bas heeft een groot netwerk en is een ster in verbinden. Hij helpt ondernemers in de foodsector aan meer verkoop, door mee te denken in hun concept en strategie. Zo bracht hij mij in contact met Montagnel.
Bas en ik werkten een hele tijd geleden (in 2016), al eens samen voor zijn Kookboek Kijkje in de Keuken.
Fotoshoot
De shoot vond plaats op locatie, bij de hal in Hengelo. Ik creëerde een setting passend bij de uitstraling van Montagnel: Ambachtelijk, puur en met verse ingrediënten. Een dag voor de shoot vond ik nog de haak van de een-na-laatste foto.
Tip voor inspiratie
Ik had op Pinterest een moodboard gemaakt, gericht op vlees fotografie. Dit is iets dat ik vaak doe voorafgaand aan een shoot. Op mijn Pinterest pagina vind je dan ook borden met thema's zoals: pasta, pizza, brood, taart en dus ook vlees. Neem een gerust een kijkje voor leuke foodfotografie inspiratie:). Wanneer je zelf een bord wilt aanmaken, zoek dan mooie afbeeldingen door je zoekterm (bijvoorbeeld 'Pasta') aan te vullen met 'food photography', dus 'Pasta food photography'. Zo vind je snel de mooiste afbeeldingen.