Miras Food verkoopt producten uit Turkije en omliggende landen onder hun eigen label. Ik kende ze al van de kikkererwten (grote glazen pot) bij Albert Heijn, maar ze hebben nog veel meer! Daar ben ik inmiddels achter, want ik heb al drie leuke shoots voor ze kunnen doen. Voor elke shoot maken en fotograferen we 4 tot 8 gerechten. De eerste shoot begin dit jaar bestond uit verwarmende gerechten, zoals een linzensoep. De april shoot stond in het teken van de Ramadan en zat vol recepten gemaakt met gedroogde vruchten en noten. In deze blog deel ik foto's van de laatste shoot, die in het teken staat van de Oost-Mediterrane barbecue.
De kennis en liefde voor mooie producten van Turkse en Oost-Mediterrane boeren en leveranciers zit er bij de hele familie (Tok) in. Net als de passie in de keuken. Tijdens de eerste shoot was het de moeder/oma die alle gerechten nog even proefde en op smaak bracht.
Elina Tok is verantwoordelijk voor de marketing bij Miras Food. Samen met Limesquare hebben zij de website en hun social media account helemaal ge-update. Op de vernieuwde website (www.mirasfood.com) vind je alle recepturen voor heerlijke en voedzame gerechten. Zoals het recept voor de aubergine tapenade (de foto hierboven), bulgur balletjes a.k.a. kofte (onderstaande foto), tzaziki, een herderssalade en allerlei vlees- en bijgerechten voor een zomerse barbecue!