Wil jij meer leren over foodfotografie op het inspirerende Italiaanse eiland Sardinië?
Lees: 6 dagen vol foodfotografie-, kookworkshops, en culinaire uitstapjes!
2 - 7 oktober 2023
Van maandag 2 oktober tot zaterdag 7 oktober nemen wij jullie 6 dagen lang mee op het prachtige eiland Sardinië. Vanaf het vliegveld van Olbia zullen jullie in iets meer dan 1,5 uur naar het platteland van Alghero gereden worden. Hier verblijven we bij Agriturismo Barbagia. Een heerlijk rustig, authentiek en sfeervol plekje. In Italië mag alleen een toeristisch verblijf (restaurant) zich agriturismo noemen als het primair wordt gebruikt voor agricultuur en secundair voor toerisme. Bij Agriturismo Barbagia zul je dan ook echt een stukje van het Sardijnse boerenleven ervaren. Paola runt samen met haar broers dit fantastische plekje. Zij zal bij de agriturismo alle maaltijden verzorgen en ook een aantal kookworkshops geven.
Wij weten zeker dat op deze plek de inspiratie gaat stromen en er zo nog meer waarde kan worden toegevoegd aan de foodfotografie workshops die Stefanie gaat geven! Naast de verdieping in camera instellingen voor verschillende situaties/locaties en het werken met natuurlijk licht zullen we ook uitvoerig aan de slag gaan met het creëren van donkere en moody foto’s versus lichte food foto’s. Foodstyling en het gebruik van props zijn ook een mooie toevoeging aan ons brede programma en natuurlijk ook een workshop gericht op het nabewerken in Adobe Lightroom. Om ons programma compleet te maken bieden we ook nog een workshop in het gebruik van Instagram en het werken met een content kalender.
Tijdens een foodfotografie retreat mogen de nodige kookworkshops natuurlijk ook niet missen! Er is naar onze mening dan ook weinig zo fijn als zelf met mooie ingrediënten aan de slag te gaan en deze dan te fotograferen en te eten! Zelf pasta’s maken, zoals de heerlijke en super fotogenieke Culurgiones. Een heerlijk dessert van verse kaas en honing zoals de Seadas, maar ook andere echte Sardijnse ‘dolci’.
Ook zullen we regelmatig een uitstapje maken, zodat we ook aan de slag kunnen met fotograferen op andere locaties. Zoals op een typisch Sardijnse markt met traditionele producten en de lekkerste verse groente en fruit.
Maar ook tijdens een Sunset wijn en olijfolie proeverij met wandeling door de wijngaard en olijfboom plantage. Alghero zelf is ook ontzettend fotogeniek met haar oude stadsmuren aan zee en smalle steegjes en zal zeker ook voor de nodige sfeervolle foto’s zorgen!
Retreat Details
- Tijdens de Foodfotografie workshops komen de volgende onderwerpen aan bod:
Camera-instellingen voor verschillende situaties en locaties
Werken met natuurlijk licht
Donkere/Moody foodfoto’s maken
Lichte foodfoto’s maken
Styling & props
Nabewerken in Adobe Lightroom
- Je krijgt de gelegenheid een 1 : 1 sessie in te plannen met Stefanie voor individuele vragen, bijvoorbeeld over de businesskant van het fotograaf zijn, opdrachtenbinnenhalen, prijsbepaling etc.
- Wij organiseren een transfer vanaf het vliegveld in Olbia. Op maandag 2 oktober en naar het vliegveld toe op 7 oktober.
- Wij kiezen ervoor om de retreat klein te houden zodat er genoeg tijd en ruimte is voor iedereen en er een mooie en waardevolle verbinding gaat ontstaan. Wij hebben ruimte voor maximaal 10 deelnemers. Side note; de retreat zal pas de definitieve GO krijgen bij minimaal 6 deelnemers.
Dit retreat is voor jou wanneer jij:
- meer wilt leren over foodfotografie, styling en Lightroom editing
- je fotografie portfolio wilt uitbreiden
- de Sardijnse cultuur beter wilt leren kennen
- geïnspireerd wilt worden door mede foodliefhebbers
Jouw hosts
Wij (Silvia Tatti en ikzelf, Stefanie Spoelder) organiseren een 6-daags retreat op dit Italiaanse eiland!
Sardinië
De regio die we in Sardinië gaan bezoeken is: Alghero. Dit gebied ligt aan de westkust van het eiland.
Datum
Het retreat vindt plaats in de eerste week van oktober, maandag tot zaterdag:
2 t/m 7 oktober 2023
Prijs
De prijs voor het retreat is: 1800 euro exclusief btw op basis van een gedeelde 2 persoons-kamer.
Liever een privékamer, i.p.v. een gedeelde kamer? (+ 300 euro)
Inbegrepen:
- Transfers van en naar het vliegveld in Olbia
- Alle overnachtingen
- Alle maaltijden
- Alle workshops en excursies
- Al het overige vervoer tijdend de retreat
- 30 minuten 1 op 1 met Stefanie
De prijs die wij aanbieden is exclusief je vliegticket.
Transfer en Vlucht
Wij organiseren een transfer van het vliegveld in Olbia naar Agriturismo Barbagia die aansluit op Transavia vlucht HV6917 (maandag 2 oktober) en bij vertrek van Agriturismo Barbagia naar vliegveld Olbia die aansluit op Transavia vlucht HV6918 (zaterdag 7 oktober). Natuurlijk ben je vrij om een andere vlucht te boeken en/of zelf het vervoer van en naar het vliegveld te regelen of een auto te huren.
Aanmelden
Wanneer je je inschrijft vóór 14 juni, dan krijg je van ons een uitnodiging voor een BONUS WORKSHOP in Nederland (op locatie in Enter) voorafgaand aan het retreat! Het wordt een workshop met een Italiaans tintje, om alvast in de stemming te komen♡.
Inschrijven voor het Foodfotografie Retreat nog kan t/m uiterlijk 30 juni.
Meld je aan via info@stefaniespoelder.nl met onderstaande gegevens:
Voor en achternaam
Adres
Telefoonnummer
(Dieet)wensen
Ik wil een privékamer (+ 300 euro) / ik wil een kamer delen
Algemene Voorwaarden
De Algemene Voorwaarden vind je hier.
Na aanmelding ontvang je van ons de bevestiging, met factuur (met 14 dagen betalingstermijn) en algemene voorwaarden. Annuleren is niet mogelijk tenzij er zelf iemand geregeld wordt die jouw plaats in neemt. Zorg dus voor een goede annuleringsverzekering. Wij hopen natuurlijk zo snel mogelijk op het minimum van 6 deelnemers te zitten om zo de definitieve GO te kunnen geven zodat de vliegtickets geboekt kunnen worden!
Over ons
Stefanie
Ik, Stefanie, ben 10 jaar geleden begonnen met het fotograferen van eten. Sinds een aantal jaren deel ik mijn kennis in foodfotografie workshops.
In 2017 woonde ik een Foodfotografie Retreat bij, in Bordeaux (blogpost). Daar is de droom ontstaan om zelf een retreat in het buitenland te hosten.
En alsof het zo moest zijn kwam Silvia op mijn pad. Naast dat we beiden de liefde voor food en fotografie delen, kent ze het eiland als geen ander. Haar Italiaanse ouders hebben een tweede huis op Sardinië, waar Silvia al haar zomers doorbracht.
Instagram:
@stefaniespoelder
Silvia
Na jaren op kantoor gewerkt te hebben en hier eigelijk weinig plezier en energie uit te halen, besloot ik na de geboorte van mijn zoontje, voor mezelf te beginnen in plaats van terug te gaan naar kantoor. Ik starte mijn eigen maaltijd en catering service.
Stefanie maakte destijds de allereerste Puur Deliz foto’s voor op mijn website en social media. Na vijf en half jaar Puur Deliz met succes gedraaid te hebben, besloten wij het roer om te gooien en ons huis te verkopen. Sindsdien leven wij een semi-nomadisch bestaan tussen Nederland, Sardinië en met rondreizen door andere landen.
Om de maaltijd en catering service mooi af te sluiten bracht ik drie recepten magazines uit. Ook hiervoor heeft Stefanie weer de mooiste foto’s gemaakt. Ondertussen ben ik zelf ook begonnen met fotograferen en heb ik ook hier echt een passie gevonden.
Als geen ander weet ik hoeveel je van Stefanie kan leren over food fotografie en styling. Daar waar Stefanie je alles kan leren over food fotografie, styling en editing, neem ik jullie op het prachtige eiland Sardinië mee om de Sardijnse (en Italiaanse) keuken en cultuur te leren kennen om zo een echte allround food en fotografie ervaring te beleven.
Instagram:
@puurdeliz