TERUG2 x Salade Witlof
19 juni 2017In een salade met noten, fruit en een fris-zoete dressing komt jonge witlof erg goed uit! Ik maakte twee versies van een salade met knapperige witlof en verse kruiden.

Salade 1: Frisse spinazie salade met sinaasappel en witlof


Per persoon:

1 witlof
1 hand (baby)spinazie
1 sinaasappel
1 el cashewnoten
1 el pijnboompitten
1 ei gekookt
1 el koriander of platte peterselie

Dressing:
olijfolie
azijn (Marc de Champagne)
zout & peper

Bereiding:
Snijd de onderkant van de witlof. Haal de bladeren los van de kern. Was de bladeren witlof samen met de baby spinazie in koud water.

Snijd de boven en onderkant van de sinaasappel en zet de sinaasappel op een snijplank. Verwijder de schil en het buitenste vlies van de sinaasappel met een scherp mes: snijd van boven naar beneden de schil en het wit eraf. Pak de sinaasappel vast en snijd vervolgens de partjes uit de vliesjes.

Verdeel de spinazie, witlof en sinaasappelpartjes over een bord. Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in een droge koekenpan en verdeel ze over de salade. Schil het ei, snijd het ei over de lengte doormidden en leg het op de salade. Bereid de dressing van gelijke delen azijn en olie. Maak je bord af met de dressing, de verse koriander (of peterselie) een snuf zout en versgemalen peper.

Maak er een plaatje van!

Witlof salade food photography Stefanie Spoelder Overijssel

 

Salade 2: With love salade met peer en gekarameliseerde walnoot

 

Per persoon:
1 witlof
1 handje sla
1 kleine peer
5 hele walnoten
1 el perenstroop (100%)
bieslook (met bieslookbloemen)
25 gram zachte geitenkaas
1 el rozijnen

Dressing:
olijfolie
azijn (Marc de Champagne)
zout & peper

Bereiding:
Snijd de witlof heel fijn en was de witlof samen met de sla in koud water. Snijd de peer over de lengte doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd de peer over de lengte in plakjes. Breek de walnoten open en rooster ze in een koekenpan samen met de perenstroop.

Doe alle ingrediënten in een diep bord. Snijd de bieslook fijn en verdeel deze samen met de rozijnen en de geitenkaas over de salade. Maak tot slot de dressing van gelijke delen azijn en olie een beetje zout en flink wat peper. Giet de dressing over de salade en maak de salade af met de paarse bieslookbloemen.

Geniet ervan!

Witlof salade food photography Stefanie Spoelder Overijssel