TERUG



Tips Food Photography
29 maart 2016



Foodbloggers op bezoek

Onlangs heb ik mijn food photography ervaring en tips gedeeld met foodbloggers Irene en Joyce van het foodblog www.tasteourjoy.nl. Zij hadden verschillende gerechten voorbereid, die we samen hebben gefotografeerd: pesto, caesarsalade, tiramisu, bananenbrood en eiersalade.

Per gerecht bepaalden we de sfeer en stijl en kozen we accessoires: borden, lepels, vorken, bakjes en stoffen. Styling en het gebruik van (dag)licht kwamen aan bod. Hierbij mijn top 8 tips van deze middag!

8 Food photography tips

  1. het eten moet er van zichzelf al lekker uit zien, ook al voordat je de foto maakt: besteed aandacht aan de opmaak van het gerecht
  2. dien het gerecht op in een schoon glas of op een schoon bord
  3. fotografeer bij daglicht: voor een raam (gebruik het daglicht als achtergrondlicht), met een daglichtlamp of buiten.
  4. gebruik een wit reflectiescherm om het onderwerp extra te belichten
  5. houd vel zonlicht buiten met behulp van een dun wit laken
  6. bepaal vooraf welke sfeer/stijl je wilt neerzetten: fris en kleurrijk, donker en gezellig of juist wit en modern?
  7. na het bepalen van je stijl en de sfeer van de foto zoek je de bijbehorende accessoires
  8. wat zit er in je gerecht? zout, verse kruiden, blauwe bessen? laat het zien door de ingrediënten rondom het onderwerp te leggen

Klein-Bananenbrood-Pasen food photography

Klein-Eiersalade1-Pasen food photography

Klein-PaasTiramisu food photography

 

Behind the scenes

Al dat lekkers gooien we na het fotograferen natuurlijk niet weg. We sloten de middag af met een heerlijke lunch, het was leerzaam en gezellig! Ik heb weer genoeg nieuwe inspiratie voor recepten opgedaan. Leuk feit waar we later achter kwamen: Irene en Joyce hebben -net als ik- de Hoger Hotelschool in Apeldoorn afgerond!

IreneJoycefoodfotografie1   IreneJoycefoodfotografie   Klein-Ceasarsalad-food photography1


Heb jij ook interesse in een workshop food photography? Bel of mail mij: klik hier voor mijn contactgegevens.