TERUG



Spelt crackers
14 september 2015



LOW FODMAP

Deze ‘droge’ ingrediënten zijn lang houdbaar en dus goed te bewaren, de meeste ingrediënten staan standaard in mijn kelder. Soms pas ik combinatie noten en zaden aan, op deze manier kan ik altijd mijn voorraad crackers aanvullen. De visite vindt het over het algemeen ook lekker: bij de koffie, met een plakje kaas.

Ingrediënten

  • 125 gram speltmeel
  • 125 gram havermout
  • 60 gram sesam
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 tl zout
  • 3 eetlepels (walnoot)olie
  • 180 ml water

Hoeveelheid: 12 grote crackers

Moeilijkheid: erg makkelijk

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng alle ingrediënten in een kom met behulp van een spatel. Heb je de tijd? Laat het deeg dan een half uur rusten, de crackers worden zo extra luchtig. Spreid het deeg met een spatel uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg in stukken in de gewenste crackergroottes.

Bak de crackers 5 minuten bij 220 graden en dan nog 15 minuten bij 180 graden.

Controleer en haal dunnere exemplaren uit de oven als ze al helemaal bruin zijn.

Laat de sesam-haver-spelt crackers na de baktijd goed afkoelen op een rooster. Lekker met een beetje roomboter en zelfgemaakte aardbeienjam of notenpasta!

(mooie bijkomstigheid: crackers zijn geschikt voor een low-FODMAP eetpatroon!)

 

Crackers