TERUGPuur Deliz Maaltijdservice
6 april 2017Ik leerde Silvia kennen op een avond voor jonge vrouwelijke ondernemers in de regio Enschede. Silvia stelde zich voor en vertelde over haar passie voor Italiaans eten en haar zoontje Raff. Deze twee weet ze sinds december 2016 geweldig te combineren in de vorm van een Italiaanse maaltijdservice vanaf haar huis in Enschede onder de naam Puur Deliz. Ze kookt de lekkerste Italiaanse gerechten vanuit pure en waar mogelijk biologische ingrediënten, zo begreep ik van de aanwezige dames op die ‘Powervrouwavond’. De gerechten hebben diepe intense smaken. Dat komt omdat Silvia er de tijd voor neemt. Ze marineert het vlees een hele nacht in heerlijke kruiden, ze laat sauzen uren sudderen en haalt inspiratie uit de kookkunsten van haar Italiaanse moeder.

3 middagen, 20+ recepten

Nadat ik alle ideeën met Silvia en haar man Han had besproken, hebben we direct drie data geprikt. Sil bereidt ‘s ochtends alle gerechten voor en ik kom ’s middags om deze te fotograferen.

De eerste dag reed ik richting Enschede met mijn auto volgeladen met fotoprops: oude snijplanken, achterwanden, linnen servetten in mooie natureltinten, bestek en heel veel borden. In de loop der jaren heb ik heel wat moois verzameld bij kringloopwinkels, Dille en Kamille en andere leuke woon- en kookwinkels.

We vonden het belangrijk dat de foto’s niet afwijken van hetgeen dat je krijgt wanneer je een maaltijd besteld. Het eten wordt bereid zoals het anders ook bereid wordt. Je krijgt je Puur Deliz maaltijd in een ovenschaal. Wij maakten nog een extra foto van het gerecht op je bord aan de eettafel (of voor de tv, waar jij wil).

Na een Italiaanse koffie begon ik met het opbouwen van de setting. Een mooie lichte serre, de ruimte tussen de diepe tuin en de eetkamer, diende als studio. Zacht daglicht kwam van de zijkant en gaf de gerechten en de achterwand een prachtige structuur en diepte. Italiaanse pasta’s met diepe (vaak rode) kleuren kwamen voorbij. Het leuke van deze pasta’s is dat ze allemaal anders smaken. Logisch misschien, maar ik was telkens weer blij verrast bij elk gerecht dat ik proefde!

Kooktips

Zo laat Silvia voor de ‘Gnocchetti Sardi’ (mijn favoriet!) het vlees een nacht trekken in een Italiaanse Vernaccia-wijn, venkel en knoflook. En de lasagne is heerlijk zacht omdat ze de in verhouding sterk smakende tomatensaus mengt met een bechamelsaus. Misschien overbodig om te vermelden, maar Silvia maakt dus alles zelf! Soms samen met haar moeder. Van wie ik ook al iets heb geleerd op kookgebied. Ik vroeg haar of er in het gerecht knoflook en ui zat: zo ja, dan kon ik deze ingrediënten mooi verwerken in de foto. Maar nee, domme vraag, knoflook en ui gaan dus niet samen in de Italiaanse keuken. Knoflook heeft een eigen sterke smaak, en ui ook, die moet je niet mengen. Dat doen alleen Nederlanders. Sindsdien houd ik me braaf aan deze Italiaanse wijsheid en valt het me nog niet tegenJ:).

Veggies

Naast mijn pasta-favoriet de Gnochetti, ben ik erg enthousiast over de vele groentegerechten. Op een dag fotografeerden en aten we de eerste 6 gerechten zonder vlees, zonder dat ook maar iemand dit gemist had! Pastasalades, lichte Italiaanse salades en gegrilde groenten (met gegrilde venkel!!) kwamen voorbij. Deze gerechten ga ik zeker nog eens bestellen, om heerlijk van te genieten na een hete zomerse dag… Of gewoon al iets eerder, omdat het kan.

Good Food Only

Sil vindt het super belangrijk dat de gerechten op hun best zijn, zo ook voor de foto! Zo zijn alle soesjes gevuld, alle ingrediënten gaar en de pasta’s op smaak gebracht. Ook al zie je op de foto’s geen enkel verschil ;). Dit maakte het extra leuk omdat we na elke foto’s samen het gerecht konden proeven.

It’s a wrap!

De ervaring was ontzettend gaaf. Bij elk gerecht creëerden we samen een mooie setting. Het gevoel dat je lekker thuis eet, gezond en heerlijk vers, moest goed naar voren komen. In tegenstelling tot een strakke restaurantsetting stralen deze gerechten het thuis-koken sfeertje uit.

Nou, ik kan alleen maar dromen dat ik thuis zo goed Italiaans kan koken als Silvia:)!

Gelukkig deelt Silvia haar maaltijden! De maaltijden van Puur Deliz vind je hier: www.puurdeliz.nl/maaltijden

Ik voel me zeer vereerd, want al mijn foto’s vind je ook op een aparte pagina bij Puur Deliz: www.puurdeliz.nl/fotos

 

Puur Deliz - Food Photography Stefanie Spoelder Twente Overijssel

Puur Deliz - Food Photography Stefanie Spoelder Twente Overijssel  Puur Deliz - Food Photography Stefanie Spoelder Twente Overijssel

Puur Deliz - Food Photography Stefanie Spoelder Twente Overijssel  Puur Deliz - Food Photography Stefanie Spoelder Twente Overijssel

Puur Deliz - Food Photography Stefanie Spoelder Twente Overijssel  Puur Deliz - Food Photography Stefanie Spoelder Twente Overijssel