TERUGPompoensoep
16 december 2015Deze pompoensoep met maar 1 ingrediënt is lekker van structuur en je kunt er volop mee variëren. Dit recept is het basisrecept voor een licht zoete pompoensoep. Voordat je het vruchtvlees van de pompoen pureert kun je nog extra kruiden toevoegen zoals: chili, gemalen komijn of geroosterd paprikapoeder. Ik eet de soep het liefst wanneer hij lekker dik en nog warm is met extra veel geraspte oude kaas er over.

Ingrediënten
1 hele pompoen
1 kopje water

Portie
4 personen

Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Zet de pompoen in de oven en rooster hem gedurende twee uur totdat de schil bijna zwart is. Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil en de zaden met een lepel. Doordat je pompoen aan een stuk hebt gelaten is het vruchtvlees in de pompoen licht gekarameliseerd, de natuurlijke suikers geven het vruchtvlees smaak.

Doe het vruchtvlees is een blender met 1 kopje water (of gebruik een staafmixer). Giet de pompoensoep in een kom of een diep bord en garneer hem met geraspte kaas, zaden, feta of gebakken spekjes voor een extra (hartige) bite! Eet smakelijk!

Pompoensoep Food Photography

Pompoensoep food fotografie