TERUG



Pastasaus uit de oven
16 februari 2017



Deze pastasaus komt uit de oven en is gemaakt van verse tomaten. Dit recept maak ik sinds mijn keukenstage in London. Oventrays vol met Italiaanse ingrediënten gingen de oven in, waarna we het met een mega staafmixer pureerden. Met een blender wil het ook prima. Hoef je ook niet uit te kijken voor spetters op je witte interieur ;-).

Ingrediënten voor ruim 1 liter saus
1,5 kilo tomaten (gehalveerd)
2 uien (geschild en in parten)
4 takjes verse rozemarijn
4 tenen knoflook (geschild)
50 ml olijfolie
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de tomaten met de snijkant naar beneden naast elkaar op een bakblik of diepe oventray. Voeg de ui, knoflook en takjes rozemarijn toe en giet de olijfolie over de ingrediënten. Bestrooi met versgemalen peper en het zout. Laat het in 45 minuten garen/poffen totdat er een mooi bruin laagje op de tomaten zit en het sap eruit is gelekt. Haal de rozemarijnnaalden van de steeltjes en gooi de steeltjes weg. Doe alle ingrediënten in een grote (Optimum) blenderkom en blend totdat er een dikke pastasaus is ontstaan. Gebruik de saus direct op ‘al dente’ volkoren pastaslierten met een beetje Parmezaan of bewaar de saus en vries het in voor een drukke dag.

Pastasaus oven tomaat rozemarijn knoflook food photography

Pastasaus oven tomaat rozemarijn knoflook food photography