TERUGFroothie Blender Optimum G2.3 Platinum
16 februari 2017Ik ben gek op smoothies, bananenijs, dadel-notensnacks en romige (groente)sauzen. Al enkele jaren gebruikte ik hiervoor mijn Kenwood Blender. Door het intensieve gebruik was deze echt ‘op’ en toe aan vervanging. Tijd voor een professionele (Froothie) blender: de Optimum G2.3 Platinum, waarmee ik mijn nieuwe recepten kan uitproberen.

Mijn nieuwe Blender recepten:

 

1. PASTASAUS UIT DE OVEN

2. GLUTENVRIJE BROWNIE

3. CHOCO-SNACKBALLEN

 

Na wat research en het lezen van de aanbevelingen van internationale food bloggers, kwam ik uit bij een Australisch bedrijf: Froothie. Zij verkopen Optimum blenders en hebben een Nederlandse klantenservice (ideaal). De blender wordt vergeleken met de toppers zoals Vitamix en Blendtec, maar de prijzen van de standaardmodellen liggen lager, klinkt goed dus!

Optimum G2.3 Platinum

Ik gebruik een blender echt minimaal 2 keer per dag en hij heeft aan mij -met mijn bevroren bananen- een flinke uitdaging. Daarom heb ik gekozen voor het allernieuwste model: de Highspeed Optimum G2.3 Platinum Induction Blender. Omdat hij de nieuwste innovaties, technieken en materialen bevat, is dit model prijziger dan de andere. Je koopt hem dan ook echt voor de lange termijn. Een groot voordeel is dat hij niet zoveel geluid maakt in verhouding tot andere professionele blenders en je krijgt er een extra 1 liter kan bij. Superhandig voor 1 persoons smoothies. Hierbij mijn eenvoudige favoriet:

Romige bananensmoothie

1 bevroren banaan
1 cup amandelmelk (de cups staan aangegeven op de blender)
1 el 100 % pindakaas

Schoonmaken

Wat trouwens een belangrijk voordeel is ten opzichte van mijn oude blender: het schoonmaken. Mijn oude blender bestond uit de glazen blenderkan, een los element met de messen en een rubberen ring. Bij optimum zitten de messen altijd vast aan de blenderkan. Zo komt er geen vloeistof tussen de elementen en kan hij nooit lekken. Na gebruik spoel ik de kan om met water, vul hem opnieuw met ongeveer 1 cup warm water en een druppel afwasmiddel. 20 sec blenden en de kan op laten drogen. Klaar!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik superblij ben met de resultaten van de Optimum G2.3 Platinum. Ik heb hem nu twee weken en heb er al heerlijke zachte notenpasta’s, notenmelk, soepen en sauzen mee gemaakt. Inmiddels heb ik ook drie speciale ‘blender’recepten uitgewerkt om met jullie te delen. Dankzij de power van deze blender zijn de gerechtjes stuk voor stuk super romig van structuur! Met recht een aanrader dus. Meer weten? Bekijk de blender op froothie.nl.

Optimum G2.3 Platinum

Optimum G2.3 Platinum

Optimum G2.3 Platinum Froothie Food Photography