TERUG



Noodles
11 februari 2016



Dit noodlegerecht met gember en limoen is glutenvrij en perfect om restjes vlees in te verwerken! Zo veranderde ik een log stuk runderrollade in een heerlijke malse en sappige saus.

Ingrediƫnten (2 personen)
1 portie rijstnoodles
250 gram gaar vlees: kip, vlees of varken: wat je maar over hebt!
1 stuk verse gember (duimgrootte) geschild en geraspt
1 limoen (rasp en sap)
6 el sojasaus
1 el sambal
1 teen knoflook geperst
1 el palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
10 champignons
2 handen verse spinazie
3 el sesamzaad

Bereiding
Kook de noodles in 5 minuten in een ruime hoeveelheid kokend water gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Scheur het vlees met je handen in kleine stukken en leg het in een kom. Het scheuren zorgt voor een lekkere structuur en laat de saus goed hechten. Meng voor de marinade de gember, limoensap en rasp, soja, sambal, knoflook en palmsuiker in een schaaltje en giet het bij het vlees. Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze in 1 el olijfolie in een grote pan bruin, voeg het vlees toe, draai het vuur laag en laat de marinade iets inkoken. Blijft deze te dun? voeg dan 1 el maizena gemixt met 2 el koud water toe (zonder klonten). Voeg de sesamzaadjes, spinazie en de noodles toe en laat het iets warm worden zodat het niet meer helemaal rauw is. Schep het geheel in een mooie kom en eet smakelijk!

Liefs Stefanie

stefanie spoelder roodfotograaf delden