TERUG



Nieuwjaarsrolletjes
30 december 2015



Bij het bakken van Twentse Kniepertjes, ook wel nieuwjaarsrolletjes genoemd, kun je niet weglopen: je moet snel zijn en erbij blijven. Het is daarom makkelijk en wel zo gezellig om het met z’n tweeën te doen.

Ingrediënten
2 eieren
500 gram witte basterdsuiker
250 gram roomboter
500 gram bloem
snufje zout
snufje kaneel
50 gram gemalen anijs (onder andere te koop bij de drogisterij of natuurwinkel) of 2 anijsblokjes, geraspt

Bereidingswijze
Roer de eieren met de suiker glad. Smelt de boter in een pan en roer het door het eiermengsel. Roer er vervolgens de bloem, zout, kaneel en de gemalen anijs door. Voeg lauw water toe totdat de dikte van een cakebeslag is bereikt. Laat het beslag minimaal 2 uur op een warme plek rusten.

Laat het kniepertjesijzer goed heet worden en vet het eenmalig in met olie. Giet een grote eetlepel beslag in het ijzer en sluit het ijzer snel. Wanneer de stoom helemaal is verdwenen, is het kniepertje gaar en dient hij direct om een pvc buisje gerold te worden voordat hij hard is geworden. Haal het kniepertje ook zo snel mogelijk van de pvc buis af. De kniepertjes zijn het lekkerst gevuld met verse slagroom!

 

kniepertjes Food Photography