TERUG



Mijn muesli
17 oktober 2015



LOW FODMAP

Deze muesli smaakt heerlijk kruidig dankzij de walnootolie en kaneel, lekker voor de wintermaanden! De moeite waard om te maken en daarbij is het niet eens zoveel werk. Echt waar, het verzamelen van de ingrediënten neemt waarschijnlijk het meeste tijd in beslag.

Ingrediënten

200 gram havervlokken
6 el noten in stukken
(macadamia, walnoot en pecannoten)
6 el gemengde zaden en pitten
(zonnebloempitten, sesamzaadjes, pompoenzaad, lijnzaad, chiazaad)
1 tl kaneel
2 el ahorn siroop
2 el walnootolie
2 el bananenchips in stukjes
2 el gedroogde cranberries

Hoeveelheid: 6 porties

Moeilijkheid: erg makkelijk

Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 100 graden. Meng de ingrediënten voor de muesli -met uitzondering van de bananenchips en gedroogde cranberries- in een grote kom met een houten lepel. Verdeel de muesli over een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat de muesli in de oven in ongeveer 10 minuten bakken tot deze goudbruin is. Haal de plaat uit de oven en schep de cranberries en bananenchips door de nog warme muesli. Wanneer de muesli is afgekoeld, kun je hem overscheppen naar een afgesloten blik of een mooie glazen pot. Je muesli, ook wel granola genoemd, is nog zeker twee weken knapperig! Lekker met ijskoude sojamelk of gewoon als snack, geniet er in ieder geval van.

 

Mijn muesli