TERUG



Havermelk
12 maart 2016



Havermelk is mijn ontdekking van deze maand! Ik gebruik al een tijdje geen koemelk, in plaats daarvan heb ik vaak soja- of amandelmelk in huis. Ik ben gek op havermout, chocolademelk en pannenkoeken, kortom: er gaat veel melk doorheen. Nu ben ik erachter gekomen dat je heel gemakkelijk zelf melk kunt maken van havermout. Super voordelig en ook nog eens hartstikke lekker! Lekkerder dan sojamelk vind ik zelf, wanneer je het verwarmt voor bijvoorbeeld warme chocolademelk wordt de melk iets dikker en romig!

Ingrediënten
100 ml havermout
800 ml water
snufje zout

Benodigdheden
blender
glazen literfles

Bereiding

Doe de havermout in de blender. Mix tot de havermout is veranderd in poederig havermeel. Voeg nu een deel van het water toe en mix opnieuw. Wanneer dit goed gemengd is kun je in 1 keer de rest van het water en het zout toevoegen. Mix nog een keer en je romige havermelk is klaar.

Je kunt de melk nog door een fijne theedoek zeven, maar ikzelf vind het zo al lekker. Schenk de melk over in een fles en bewaar hem max 5 dagen in de koelkast. Schudden voor gebruik.

Havermelk Food Photography Stefanie Spoelder

Havermelk 2 Food Photography Stefanie Spoelder