TERUGGlutenvrije Brownie
16 februari 2017Soms heb je er gewoon zin aan! Deze brownie is super simpel te maken en dankzij het amandelmeel ook nog eens glutenvrij. Ultimate Feel Good Food!

Ingrediënten
100 gr pure chocolade
75 gr roomboter
2 eieren
100 gr suiker
80 gr amandelmeel
snuf zout
extra amandelen voor garnering

Bereiding
Verwarm de pure chocolade met de roomboter totdat het volledig vloeibaar is. Zet de oven alvast aan op 150 graden. Meng alle overige ingrediënten voor de brownie (behalve de extra amandelen) in de blender en blend 40 seconden. Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe en blend nog eens totdat er een dik homogeen beslag ontstaat. Giet het beslag in een ingevette springvorm of bakblik en garneer met de extra amandelen. Bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar, hij mag nog zacht zijn vanbinnen. Graag zelfs! Laat hem afkoelen en snijd hem in stukjes. Zet een kopje thee of koffie en geniet van een momentje niks doen.

Heb je geen amandelmeel maar wel amandelen? Maak heel gemakkelijk je eigen amandelmeel met behulp van een blender. Doe de amandelen in de blender en zet hem op de noten/koffiebonen-maalstand. Maal niet te lang, dan komen de oliën vrij en krijg je amandelpasta. Ook lekker, maar niet voor dit recept.

utenfree Froothie Brownie Klein

Brownie glutenfree

utenfree Froothie Brownie Klein