TERUG



Coconut Curry
29 juni 2017



Maak heel eenvoudig je eigen gezonde groenten curry met kokosmelk, tomatensaus en kruiden. Hieronder vind je een (vegan) curry recept voor vier personen. Voeg naar eigen smaak extra kruiden toe en kies zelf je groenten!

 

Ingrediënten voor 4 personen

2 tl kurkuma (geelwortelpoeder)

1 tl gerookt paprikapoeder (zoet)

2 rode ui in kwarten

2 teentjes knoflook fijngesneden

2 blikken tomaten (=800 gram)

2 blikken kokosmelk

2 blikken kikkererwten

minimaal 500 gram gemengde groenten in blokjes gesneden:
bijvoorbeeld zoete aardappel, champignons, bloemkool, broccoli, bevroren erwten, boerenkool, aubergine, courgette

chilipeper naar smaak

verse peterselie

cashewnoten

Bereiding

1. Bak de ui met de knoflook, het paprikapoeder en de kurkuma in een grote (kook)pan met een scheutje olie totdat de ui glazig is.

2. Voeg alle ingrediënten toe met uitzondering van de verse peterselie en de cashewnoten. Roer goed en breng de curry aan de kook.

3. Zet het vuur op de laagste stand (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat de curry minimaal 4 uur koken. Roer elk uur.

4. Serveer de curry met zilvervliesrijst, verse peterselie en cashewnoten in diepe kommen. Eet smakelijk!

 

Bombay Spice

Het recept voor een extra spicy curry met nog meer kruiden en kip vind je in het kookboek ‘Kijkje in de Keuken’.
Restaurant Bombay Spice in Hengelo gaf haar recepten prijs en ik mocht deze gerechten fotograferen:

 

Chickpea curry coconut india food photography Stefanie Spoelder

Chickpea curry coconut india food photography Stefanie Spoelder  Chickpea curry coconut india food photography Stefanie Spoelder