TERUG



Ananassorbet
27 juli 2015



LOW FODMAP

Dit recept is niet moeilijk, maar vergt een kleine voorbereiding: Zorg ervoor dat je minimaal een dag van tevoren een verse ananas in stukjes snijd en invriest!

Ingrediënten
½ ananas
1 tl rietsuiker
60 gram pecannoten
85 gram suiker

Hoeveelheid: 4 personen

Moeilijkheid: makkelijk

Begin met de topping: Maak een pecan-karamel crunch door 85 gram suiker met 1 el water in een steelpan te karamelliseren. Doe dit op laag vuur zonder al te veel roeren (draai de pan). Wanneer de suiker is gesmolten en een lichtbruine kleur heeft gekregen, voeg je de pecannoten toe. Schep de noten om met een lepel en spreid ze uit over een vel bakpapier. Laat het geheel afkoelen en hak het fijn met een hakmes of in een keukenmachine.

Doe de bevroren ananas samen met de rietsuiker in de keukenmachine en voeg enkele eetlepels water toe tot de substantie de gewenste ijsdikte heeft gekregen.

Kies 4 mooie schaaltjes uit, vul ze met de ananassorbet en een goede schep pecan-karamel crunch.

Serveer direct, enjoy.

P.s. Vervang de ananas ook eens door bevroren banaan!