TERUG



Chia ontbijt
9 december 2015



Dit chia ontbijt recept is heerlijk winters dankzij de speculaaskruiden. Hij is op zijn lekkerst met de nog warme granola bovenop!

Ingrediƫnten
2 el chia zaad
een scheutje amandelmelk
1 appel
1 tl speculaaskruiden
1 el rozijnen
2 el havermout
1 el noten
1 el walnootolie
1 el gedroogd fruit in stukjes
1 el honing

Extra nodig
een jampotje

Hoeveelheid: 1 portie

Meng de chia zaadjes met de amandelmelk in een jampotje. Laat dit mengsel een nacht opstijven in de koelkast: de chia zaadjes nemen de amandelmelk op, hierdoor wordt het een lekkere zoete pudding. Rasp de appel en meng deze met de speculaaskruiden en rozijnen. Schep de geraspte appel in de jampot. Maak tot slot een snelle granola in de pan. Voeg de havermout, noten en walnootolie toe aan een hete pan bak tot het iets bruin is. Voeg tot slot het gedroogde fruit toe. Schep de granola op je ontbijtje en sluit af met een flinke schep honing!

Chia Breakfast